WAZUG NL 6: VX Company

donderdag 26 jan 2012 in Baarn

Donderdag 26 januari 2012 was er een bijeenkomst van de Nederlandse Windows Azure User Group. Voor deze zesde bijeenkomst van onze gebruikersgroep hadden we een gevarieerde agenda waarbij alle presentaties uiteraard in het teken staan van Windows Azure.

VX Company was zo vriendelijk om de locatie en catering te sponsoren. De Windows Azure User Group Meetings zijn bedoeld voor alle architecten, engineers en consultants die interesse hebben in -en/of ervaring hebben met- het Windows Azure Platform. We moedigen dan ook iedereen aan collega's en klanten uit te nodigen om zich te laten informeren en inspireren door onze sprekers.

De agenda zag er als volgt uit:

 • 17:00u Inloop en ontvangst
 • 17:30u-17:45u    Welkomstwoord VX Company & WAZUG NL
 • 17:45u-18:30u     Sessie 1: Dick Dijkstra (Microsoft) - De toekomst van applicatie-integratie. In elk IT-landschap is de integratie van applicaties essentieel. De integratieoplossing vormt de backbone van het IT-landschap die applicaties met elkaar verbindt. De komst van cloud technologie leidt in veel gevallen tot een uitbreiding van integratieoplossingen die bovendien complexer worden aangezien er applicaties vanuit de cloud worden verbonden met bestaande on-premises applicaties. Bestaande integratieproducten zoals BizTalk Server passen niet per definitie in dit nieuwe tijdperk, en daarom speelt Microsoft met de Windows Azure  Service Bus in op de behoefte aan een oplossing die goed aansluit bij de nieuwe concepten die cloud technologie met zich meebrengt. Deze presentatie beschrijft de werking van de Service Bus en toont deze met een aantal voorbeelden. We gaan in op de nieuwe EAI en EDI mogelijkheden die nu in preview vorm beschikbaar zijn.
 • 18:30u-19:15u    Diner
 • 19:15u-20:00u    Sessie 2: Carlos Sardo (TamTam) - FIFA FIFPro World XI Facebook campaign. Predict the FIFA FIFPro World XI and win a Meet & Greet trip to Zurich, for you and 10 of your friends. A Facebook campaign with great potential on going viral - We'll go under the hood on this solution architecture and talk about the benefits and some of the challenges using Windows Azure.
 • 20:15u-21:00u     Sessie 3: Michaël Hompus & Michiel Lankamp (Winvision) - Serious Request
  Bijna iedereen in Nederland kent de Serious Request actie van 3FM en het Nederlands Rode Kruis. Wat weinig mensen weten is dat de afgelopen editie voor een belangrijk deel op Windows Azure draaide. Niet alleen het online aanvragen van een plaat of direct doneren, maar ook het call center werkten op websites die op Windows Azure werden gehost. Daarnaast draaiden er twee backends, één voor het Rode Kruis om de content en betalingen te beheren en één voor 3FM om de radioshows samen te stellen.
  In deze sessie wordt de architectuur van de oplossing toegelicht, welke Azure componenten er gebruikt zijn en worden ervaringen gedeeld.
 • 21:00u-21:30u     Borrel

Locatie (Bing Maps):
VX Company
Baarnsche Dijk 8
3741 RL Baarn

Downloads

Van dit evenement zijn de volgende downloads beschikbaar: